Ervaringen

Mijn zoon mag sinds eind mei 2017 gebruik maken van de hulp, steun en adviezen van ReachOut4You. Hij heeft al zo’n groei doorgemaakt en ontwikkeld zich stap voor stap verder. Daar dragen zoveel dingen aan bij: De mooie rustige omgeving in het bos, de afwisselende activiteiten, de vele gesprekken (één op één en met de hele groep). Iedereen leert van elkaar.

Hij krijgt de ruimte om zichzelf te zijn, zich verder te ontwikkelen en te ontdekken wie hij is en hoe hij in het leven staat. Dit dankzij het team van professionele mensen die de groep leiden en begeleiden.

Ik ben heel dankbaar en blij met het bestaan van ReachOut4You!

# Moeder van een deelnemer “dagbesteding”

Ik kwam op het punt dat ik niet meer wist waar ik op dat moment stond in de maatschappij.
Dit zorgde voor veel stress en zorgen. Via via kwam ik bij RO4Y terecht.
Zij hebben mij op verschillende manieren geholpen:
Eerst met het zoeken naar iets positiefs waardoor mijn hoofd leeg/rustig werd.
Daarna door te kijken waar mijn kwaliteiten liggen en wat ik wil bereiken in mijn leven.
Ook heeft RO4Y ervoor gezorgd dat ik zelfverzekerder ben geworden.
Inmiddels heb ik rust in m’n hoofd en loop ik snuffelstage bij een houtbewerking bedrijf.
Allemaal dankzij ReachOut4You!
Zonder RO4Y stond ik niet waar ik nu sta.

Ze helpen je echt op alle vlakken.
Ik ben RO4Y echt eeuwig dankbaar.

# Deelneemster maatwerktraject 2018

Mijn zoon, inmiddels 12 jaar, HAVO intelligentie maar sociaal emotionele regulatie op niveau van een 6 jarige, diagnose MCDD icm ODD (ontwikkeld door faalervaringen en zijn strijd met het ‘leven’), is één van de geschatte 2000 kids in Nederland, die THUISZITTER genoemd wordt.
Wat een ellenlang pad hebben we al bewandeld, door schade en schande wijzer geworden. Hij heeft het tot aan groep 6 door enorme inzet van zijn reguliere school gered. Daarna speciaal onderwijs in ons eigen dorp, vervolgens naar nog ‘specialer’ onderwijs met kliniek eraan vast. Het mocht niet baten. Niet door onwil van leerkrachten en IB’ers, maar in een klas vol prikkels, met al zijn angsten en inmiddels al zijn zelfvertrouwen kwijt, ging het van kwaad tot erger. Hij had inmiddels geleerd dat als je je maar groot genoeg opblaast en grensoverschrijdend gedrag laat zien, dat je dan naar huis (lees: veilige plek) gestuurd wordt, want daar hebben zelfs de ‘speciale’ scholen de middelen en mankracht niet voor.
Je moet er zelfs voor tekenen, dat je hem komt halen als het gedrag ‘grensoverschrijdend’ wordt. Hoe moedeloos word je daar van? DAAR zit net het PROBLEEM, want THUIS kan ik hem handelen! Ik lees zijn non-verbale lichaamstaal feilloos uit, hoor wat hij echt zegt tussen de regels door, kan escalatie voor zijn. Om mij heen functioneert hij redelijk.
Maar in een setting met meerdere kids, rumoer en verwachtingen gaat het mis. Één op één met zijn leerkracht lukte vaker wel dan niet, maar daar was geen mankracht voor. Tot frustratie van zijn leerkracht, die hem goed zag, wilde helpen, maar ook nog 14 andere kids met diagnoses had. Uiteindelijk werd ik via via getipt: “Kijk eens naar de site van ReachOut4You”. En ik werd gelijk enthousiast.
Dus samen met de casemanager van CJG + op pad, naar het bos! Na een hartelijk welkom en duidelijke intake, is hij hier in mei 2018 gestart.
Hier heeft hij uiteindelijk ook echt wel wat aan gehad, het opblazen had bij Jorrit en zijn team geen nut meer, dus hij moest wel leren om zich anders te uiten. Weglopen vanuit een bos bleek niet handig, dus ook dat leerde hij af.
Echter na een paar maanden zagen Jorrit en zijn team dat Dylano weer wat vastliep en zich in de groep steeds meer afsloot. Daarop hebben ze een individueel maatwerktraject voor hem opgezet, waarin hij 3 dagen per week, individueel gecoached wordt door Jessie, die een dijk ervaring uit het speciaal onderwijs meeneemt.
Ze komt thuis, neemt hem mee op pad (snuffelstages of een tof uitje aansluitend op het thema waar ze per 3 weken aan werken) en gaat één keer in de week een paar uur met hem naar Zuiderbos (waar hij officieel nog ingeschreven staat), die een ruimte voor hem hebben waar hij met haar één op één kan werken. Puur zodat hij de gang naar school behoudt, ook al is het maar een paar uurtjes.
Elke succeservaring is er één!
Dankjewel RO4Y, voor het outside the box denken, voor het niet opgeven als het moeilijk wordt. Voor de lucht die bij hem terug in zijn lijf komt en daardoor lucht voor ons hele gezin. Dankjewel namens een mama die weer langzaamaan kan gaan denken aan terugkeren op de arbeidsmarkt, omdat zoonlief eindelijk een passende educatie en dagbesteding heeft gevonden… DANK!

# Moeder van een school”uitvaller”