Marli van Boxmeer

Mijn naam is Marli van Boxmeer.

Vanaf jonge leeftijd kreeg ik zelf al te maken met hulp en begeleiding en ging ik naar het speciaal onderwijs. Deze persoonlijke ervaringen maakte me heel kritisch op het zorgsysteem. Zelf kreeg ik te maken met begeleiders en docenten die niet bij me pasten en dit zag ik ook bij de jongeren om me heen. Ik zag jongeren struggelen met problemen, waar ik ze op dat moment niet mee kon helpen. Dit werd uiteindelijk dan ook een persoonlijke missie: ‘Mezelf nieuwe vaardigheden aanleren om jongeren met problemen te kunnen ondersteunen.’

Ik heb de opleiding ‘Sociaal Pedagogisch Werk’ ( SPW ) gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik voornamelijk ervaring opgedaan over de ontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 12 jaar oud, diagnostisering, individuele problematiek voor het kind en gezinsproblematiek. Toch wilde ik me erg graag specialiseren als professional in de jeugdzorg.

Daarom ben ik in 2015 gestart aan mijn HBO-opleiding ‘Sociale Studies’. Al snel kwam ik erachter dat ik wat tijd over had naast mijn studie en ben ik gaan werken in de kinderopvang. Na het behalen van mijn eerste schooljaar heb ik een tussenjaar genomen om fulltime te kunnen werken in de kinderopvang. Na deze werkervaring heb ik mijn studie weer verder opgepakt aangezien mijn droom om jongeren te kunnen begeleiden nog niet was verdwenen.

Ik heb al aardig wat verschillende ervaringen opgedaan, zoals één op één begeleiding in een maatjesproject, begeleider op dagbesteding, groepsbegeleiding op een woongroep en nu ben ik terecht gekomen bij ReachOut4You. Momenteel mag mijzelf binnen ReachOut4You verder ontwikkelen als professional.